Zonnepanelen zelfbouw

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Zonnepanelen, maar dan doe ik het zelf

Misschien ligt u niet zo te stuiteren als u de prijzen van de zonnepanelen ziet in verhouding met de vergoeding die u ontvangt van de overheid. Als u een beetje handig bent kunt u ook uw eigen zonnepanelen maken. Hierbij is een belangrijk product uiteraard de zonnecellen. Deze kunt u gemakkelijk (in zekere mate) kopen op bijvoorbeeld Marktplaats.nl en/of Ebay. Let hierbij goed op de wat de cellen opleveren en hoeveel cellen u geleverd krijgt. Een goede richtprijs is 600 euro voor circa 550 zonnecellen. Zoek dus goed rond op Ebay voor u wat koopt. Let hierbij ook op dat de verkoper ook wereldwijd transporteert! Anders komt het natuurlijk nooit aan.

Als u alles in bezit heeft gaan we beginnen aan de bouw van de zonnepanelen. U heeft hierbij zeker een soldeerbout en wat kit nodig. Het ingewikkeldste maken van een zonnepaneel is de scheiding tussen binnen en buiten (het moet immers waterdicht zijn, geen druppel erbij!). Het beste kunt u twee rijen van elke kant zes zonnecellen maken. Soldeer deze aan elkaar (even oefenen, maar u leert sneller dan u denkt). Als dit gelukt is kunt u met glas (of iets dergelijks) het omhussel maken rondom de cellen. Als u hiervan vele maakt en deze aan elkaar verbind heeft u uw eigen zonnecel.

De volgende stap is het verbeteren van de zonnecellen. Kijk wat u nog kunt doen om de oplevering van de zonnecellen te verhogen. Plaats uw zelf gemaakte cellen goed op het dak en onder de juiste hoek indien u een platdak heeft. Kijk ook goed welke omvormer u gebruikt. Dit is een essentieel onderdeel van uw kringloop met uw zonnecellen.

Eventueel kunt u nog nadenken om enkele aparten die niet zelf te maken te zijn bij uw zelf gemaakte kringloop te kopen. U kunt navraag doen bij leveranciers voor meer informatie.