Zonnepanelen Verzekering

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Het komt steeds vaker en vaker in het nieuws, mensen die het slachtoffer worden van een zonnepanelendiefstal. Onlangs nog werd het Brussels gemeenteraadslid Bruno de Lille van Groen hier ook nog slachtoffer van.

Installateurs van zonnepanelen en zonneboilers raden daarom aan om u zonnepanelen zo goed mogelijk te beveiligen tegen diefstal zodat het zo moeilijk mogelijk is voor dieven om u zonnepanelen te stelen.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u het slachtoffer wordt van diefstal en vele mensen vragen zicht dan af “Zijn mijn zonnepanelen verzekerd tegen diefstal ?”. Onlangs kwam een verzekeringsagent met een reclamestunt namelijk een zonnepanelen verzekering. Dit blijkt onzin te zijn want diefstal van zonnepanelen wordt gedekt door uw brandverzekering maar u dient dit best even op voorhand te melden bij u verzekeringsagent. Het verschil tussen deze zonnepanelenverzekering is dat het ook dekt tegen productieverlies en diefstal van de panelen zonder braak. Het productieverlies is iets wat de meeste mensen zouden vergeten dat wanneer ze hun zonnepanelen gestolen zouden worden ze terug elektriciteit van het net moeten Zonnepanelen verzekeringafnemen en dit dan ook betalen en eens u de gratis stroom van zonnepanelen gewent bent zal u verbaasd zijn van hoe duur de elektriciteit nu wel is.

Een gouden tip is wanneer u zeker wilt zijn dat uw zonnepanelen opgenomen zijn in uw brandverzekering deze ook expliciet op te nemen in uw contract.

Het bedrijf dat zicht specialiseert in zonnepanelenverzekering is Solar Insurance & Finance het heeft al ervaring in het verzekeren van energieparken maar binnenkort (vanaf 1 september) kunnen ook particulieren zicht verzekeren bij het bedrijf.

Hoeveel kost een zonnepanelenverzekering ?

Volgens de zaakvoerder van het bedrijf zal dit helemaal niet duur zijn. Een klant betaalt bij het verzekeringsbedrijf 35 euro per jaar per installatie van 10.000 euro. Daarmee is alles gedekt: brand, inclusief smelten, diefstal en hagelschade. Ook de stroom die je door de diefstal weer van het gewone net moet kopen, is hierdoor gedekt

Meer informatie over zonnepanelen waarborg kunt u hier vinden.