Zonnepanelen reinigen/kuisen/schoonmaken

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Vragen in verband met het schoonmaken van uw zonnepanelen

Waarom is het nodig dat ik mijn zonnepanelen reinig ?

zonnepanelen reinigen Het aankopen van zonnepanelen is een belangrijke investering. Wanneer u het toelaat dat uw zonnepanelen vuil worden door rondzwevende deeltjes, uitwerpselen van vogels en de bladeren van bomen kan de productie van energie door uw zonnepanelen sterk verminderen. Met andere woorden, u krijgt niet de productie van energie waarvoor u betaald hebt. Wanneer u zonnepanelen nooit kuist verliest u niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid van energie verliezen maar u riskeert het ook om uw zonnepanelen te verliezen.

Hoeveel elektriciteit verliezen vuile zonnepanelen?

Hoewel veel factoren invloed hebben op het produceren van energie bij zonnepanelen zijn experts het eens dat u energie zal verliezen. Dat verlies kan variëren tot 25% in sommige gebieden volgens de studie. Individuele verkopers hebben verliezen tot 30% voor sommige klanten gemeld die er niet in slaagde om ooit hun zonnepanelen te kuisen.

Hoe werkt het automatische zonnepanelen kuist systeem?

Het systeem plaats sproeiertjes op elk zonnepaneel. De speciale samengestelde zeep is gemend in de leidingen van de wascyclus van de zonnepanelen. Er is ook een tweede spoelcyclus. De zonnepanelen worden om de één a twee weken gewassen. Het is aanbevolen dat de zonnepanelen slechts om de twee tot drie dagen worden gespoeld om zo de opeenhoping van vuil uit te sluiten.

Zal het water uit de sproeiers schade toebrengen aan mijn zonnepanelen?

Het sproeisysteem maakt gebruik van een laag volume sproeiers die uw zonnepanelen niet zullen beschadigen. Het systeem is niet zoals een hogedrukreiniger.

Zal het gebruik van zeep schade aan de zonnepanelen toebrengen?

Wanneer u speciale zeep gebruikt voor het reinigen van zonnepanelen zal deze geen schade aan de zonnepanelen toebrengen. Wanneer u allesreiniger gebruikt loopt u het risico om uw zonnepanelen te beschadigen.