Zonnepanelen op plat dak

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Op een plat dak is het lastig om goeie zonnepanelen te plaatsen. Plaats je hem namelijk plat op het dak dan gaat je rendement als snel met 10 – 20% achteruit. Dit omdat je veel minder zon opvangt dan als je onder een hoek de zonnepanelen plaatst (wat dus zo is op een schuin dak!).

Op een plat dak wordt de zonnepanelen dus onder een hoek geplaatst. Deze hoek hangt van waar de zon bij u op het hoogste punt staat. Deze hoek moet dus bepaald worden door een professionele medewerken van een van de leveranciers van zonnepanelen. Een zonnepaneel levert u per jaar zo’n 400 kWh op. Gaat dit met 10 – 20% naar beneden gaat het hier al snel om 40 – 80 kWh per jaar. 400 kWh levert u 90 euro (hangt af van de stroomleverancier waar u zit) per jaar op. Hierbij zijn subsidies van de overheid niet meegerekend.

De constructie voor het plaatsen van zonnepanelen onder een hoek wordt gedaan door verstelbare armen. Naast dat het rendement onder een hoek hoger ligt dan plat heeft de steilheid nog meer voordelen. Zo wordt bij regen de panelen schoongespoeld en stijgt uw rendement. Al het vuil op de panelen zorgt voor minder doorlating van het zonlicht en zo voor een lager rendement. Wilt u meer lezen over het rendement van zonnepanelen. Ga dan naar Zonnepanelen Rendement op de website.

Naast de regen zorgt de constructie ook dat de panelen sneeuw vrij blijven. Dit is een belangrijk aspect. Net als bij het vuil op panelen zorgt sneeuw ervoor dat de zon minder doorkomt op de panelen. De sneeuw absorbeert de ultraviolet straling waardoor uw rendement weer omlaag gaat. Het is dus zoals u kunt lezen uiterst belangrijk dat uw panelen schoon blijven. Bij een plat dak is het dus het allerbelangrijkste dat uw panelen onder een hoek staan. Anders kunt u bijna elke dag het dak op om de panelen schoon te maken om zo een maximaal rendement te hebben.