Zonnepanelen installateurs

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Er zijn heel wat elektriciens of bedrijven die zeggen dat ze beschikken over de mogelijkheid en de nodige opgeleide personen om zonnepanelen te laten installeren. Toch kijkt U in ieder geval best na of ze hiervoor gecertificeerd zijn en indien dit niet het geval is haakt U best af, ook al bieden ze dan misschien het werk aan tegen een verminderde prijs. Het kan namelijk goed het geval zijn dat zij U opzadelen met een installatie die niet voldoet aan de internationaal afgesproken normen en zo zit U dan uiteindelijk opgescheept met een installatie die bijvoorbeeld een enorm laag rendement kent of een die frequent niet naar behoren werkt. Bedrijven zoals XL-Solar bieden zonnepanelen aan van uitstekende kwaliteit en zijn hiervoor bevoegd. Er zijn namelijk tal van bedrijven die hun services aanbieden op vlak van plaatsing. Raadpleeg de beheerder van Uw lokaal elektriciteitsnetwerk om een lijst te verkrijgen van bevoegde installateurs. Zij zullen vaak het best met U voorhebben en indien U dan toch een minder aangenaam voorval ondergaat dan kan U altijd terugvallen op het feit dat de installateur werd aangeraden door een lijst die werd opgesteld door de netbeheerder. Probeer eveneens ook nooit zelf de panelen te plaatsen, dit voor Uw eigen veiligheid en die van Uw familie of medewerkers.

De laatste jaren is de vraag naar installateurs van zonnepanelen enorm gestegen. zonnepanelen installateurMen biedt dan ook vaker deze opleiding aan op technische hogescholen en men is vrijwel zeker van een job eens men afzwaait. Het plaatsen op zich lijkt niet moeilijk maar vereist toch enige delicatesse en technische voorkennis. Daarom dan ook dat enkel degelijke opgeleide en gecertificeerde bedrijven of zelfstandigen in aanmerking komen voor de plaatsing van installaties met zonnepanelen. Indien een installateur spontaan zijn certificaat of opleidingsbewijs toont kan U al zeker spreken van een goede werkkracht. Het is enorm belangrijk dat U iemand inhuurt die hiervoor bevoegd is, het is namelijk een enorme investering die U maakt. Voor de opleiding zelf kan U altijd terecht bij de dichtstbijzijnde technische (hoge)school, vrijwel iedere school die een cursus elektrotechniek aanbiedt zal dit in zijn lessenpakket verwerkt hebben. De stage bestaat zelfs vaak uit het plaatsen van zonnepanelen bij een bedrijf dat hiervoor reeds de nodige certificaten heeft behaald.

Enkele goede en betrouwbare installateurs in Belgiƫ zijn onder andere XL-Solar en Solar Power Systems. Er zijn werkelijk duizenden bevoegde installateurs doordat de vraag naar hen enorm gestegen is. Toch zijn er altijd een paar frauduleuze zelfstandigen bij waarvan U beter wegblijft. Zij denken namelijk vaak dat zij over de nodige voorkennis beschikken maar in vele gevallen is dit niet zo en kunnen zij zelfs een gevaar betekenen voor zowel Uw investering als Uw installatie als Uw veiligheid. Zo kan bij een verkeerde plaatsing of slechte verbindingen het risico verhogen op brand of kortsluiting. Men heeft zelfs al gevallen bekendgemaakt van loszittende zonnepanelen die bij hevige wind loskwamen en dus compleet vernield waren. Tegen die tijd zijn de installateurs natuurlijk al verdwenen met de noorderzon, en met Uw geld. Nogmaals, een goede raad, raadpleeg altijd de beheerder van Uw elektriciteitsnet en vraag deze om een lijstje van bevoegde installateurs in Uw buurt.