Zonnepanelen derde generatie

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Het ontwikkelen van zonnepanelen is inmiddels een feit. De zonnecellen waaruit de zonnepanelen bestaan worden steeds beter en zetten de stralingen van de zon steeds beter om in nuttige energie (rendement stijgt!). De eerste generatie bevatte silicium kristallijn zonnecellen. Dit was echter niet zo effectief als de tweede generatie. Deze bevat dunne-film zonnecellen. Inmiddels is er al een derde generatie welke het rendement nog verder opvoert. Deze bestaat uit een reeks van polymeer zonnecellen, quantumdots, dye-sensitezed zonnecellen en als laatste nano antennes. Uiteraard zeggen deze termen u vrij weinig als u hier niet in gespecialiseerd bent. Het bekendste onderdeel voor de meeste consumenten zijn toch wel de polymeer zonnecellen. Ook wel onder de naam bekend van plastic zonnecellen.

Er is uiteraard een reden dat men bezig blijft met het door ontwikkelen van deze zonnepanelen. Men probeert de kostprijs zo laag mogelijk te maken zodat het uiteindelijk relevant is om zonnepanelen aan te schaffen en je deze op kort termijn terug kan verdienen. De eerste generatie met de silicium kristallijn was alleen te koop voor een klein publiek. De derde generatie stoffen kunnen aan de lopende band gemaakt worden. Het bevat ook geen silicium meer. Dit is voordelig omdat silicium een hoge kostprijs heeft. Door dit eruit te halen daalt de kostprijs van een zonnepaneel drastisch.

Een nadeel van deze ontwikkelingen is helaas wel dat het rendement nog niet vergroot is. Uiteraard zijn ze daar ook volop mee bezig maar alleen de stoffen waarmee het gedaan wordt is op dit moment nog maar veranderd. Lees op de pagina Het rendement van de zonnepanelen meer informatie over het rendement van zonnepanelen. Het blijft een moeilijke opgaven voor wetenschappers om het rendement te verhogen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat met de techniek van vandaag de dag en de kennis over straling dit gaat lukken. Wordt vervolgd dus!