PV zonnepanelen

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Alles over een PV Systeem
U ziet ze steeds vaker op nieuwe en oude huizen. Die prachtige glimmende zonnepanelen. Deze zonnepanelen zetten d.m.v. een fotovoltaïsche reactie zonlicht om in elektriciteit. Dit systeem heet ook wel een PV Systeem. Het systeem bestaat uit uiteraard zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. De zonnecellen in de zonnepanelen zetten het licht om in elektriciteit. Dit wordt gedaan met behulp van 2 lagen silicium.

De toplaag van het PV Systeem bestaat uit een blauwkleurige anti-reflectielaag. Dit is het mooie, zachte blauw dat u op de daken ziet. Naast het prachtige, schitterende uiterlijk heeft deze laag nog twee functies. Zo voorkomt het dat het zonlicht dat op de zonnepanelen valt afkaatst en hierdoor zorgt het ook voor een hogere opbrengst. Zo verdiend u dus sneller en gemakkelijker de kosten van het PV Systeem terug. Onder deze laag bevinden zich dus de twee lagen silicium. De dikte van deze laag is bijna niet te zien, een kwart millimeter dik!

Er zijn twee soorten PV Systemen. Deze gaan we hieronder nader uitleggen zodat u uiteindelijk een juiste beslissing kunt maken. U heeft de netgekoppelde en de autonome systemen. Het verschil zit hem in het afgeven aan het lichtnet. Zoals de naam al zegt geeft het netgekoppelde systeem direct de omzetting van licht naar elektriciteit af aan het lichtnet. Bij het autonome systeem komt de energie uiteraard ook in het lichtnet. Echter wordt de energie eerst opgeslagen in een accu. Vanuit deze accu kunt u op het moment dat u het wilt deze groene stroom gebruiken.
Er is echter nog een probleem als men deze energie wilt gebruiken. Een PV Systeem levert gelijkspanning. Via een omvormer zet men de gelijkspanning om naar 230 volt wisselspanning. De spanning die het lichtnet dus levert. Wij hopen u met deze pagina meer inzicht te hebben gegeven in het PV Systeem.