Opbrengst zonnepanelen

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Direct uit de zonnepanelen (afhankelijk van welk zonnepaneel) ontvangt u 10 – 15 Volt gelijkspanning. Via transformatoren wordt dit direct omgezet in 230 V wisselspanning. Dit voltage aantal is gelijk aan die van het lichtnet zoals je die gewoon uit de muur trekt. We gaan bij de volgende tekst uit van een dak waarbij er voor 6 vierkante meter aan zonnepanelen ligt. Deze dient dan goed te werken en met de juiste transformator. Indien de transformator niet goed werkt, werkt deze juist het lichtnet tegen en zal het je eerder geld kosten.

Als u dus een oppervlak van 6 vierkante meter zonnepanelen hebt liggen levert dit 300 tot 450 kWh per jaar op. Verdienen zult u dus niet direct doen omdat u allereerst de aanschafprijs moet terugverdienen. Als de subsidie niet zou bestaan dan is het niet meer nodig om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De aanschafprijs heb je op dit moment (vanuit gaande dat 15 cent per kWh kost) pas terug na 50 tot 75 jaar! Als uw meter terugloopt (oude draaimeters) kunt u geld ontvangen van uw energieleverancier. Bij de huidige digitale meters is dit niet meer mogelijk.

Zoals verteld kunnen energieleveranciers geld geven voor het terugdraaien van de draaimeters. Dit kan gaan om een vast bedrag per jaar (ook al lever je geen energie aan ze!) of om een variabel bedrag per kWh. Informeer hier dus voor aankoop goed naar. Tevens is dan belangrijk om te kijken welk soort meter u in uw meterkast hebt zitten.

Uiteraard gingen we hier uit van 6 vierkante meter zonnepanelen. Heeft u er meer of minder kunnen de door ons vertelde uitkomsten anders uitkomen dan die van u. U kunt bij aankoop van een zonnepaneel navraag doen naar de mogelijkheden die er zijn voor u. Wees dus verstandig voordat u uw aankoop doet.