Zonneboiler vergelijken

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Vele natuurkundige weten het wel hoe belangrijk het rendement is. Soms wilt u dat deze zo hoog mogelijk uitvalt, soms wilt u het juist zo laag mogelijk. Bij een zonneboiler wilt u dat er zoveel mogelijk warmte vrijkomt zodat uw leidingwater zo warm mogelijk wordt.

Systemen zoal zijn:

  • Standaard zonneboiler, de collector heeft een oppervlak van 3 vierkante meter.
  • Compacte zonneboiler, deze boiler is extra ge├»soleerd en bevat een voorraadboiler. Hierdoor bespaard het oppervlak in uw huis.
  • De CV-zonneboiler, de boiler levert alleen maar warm kraanwater.
  • Collectieve systemen, deze hebben een oppervlakte op het dak van maarliefst 6 vierkante meter. Hierdoor is het rendement nog hoger. Echter heeft niet elk huis hier de ruimte voor.

Zoals u kunt lezen zijn er dus vier verschillende soorten systemen met elk zijn voor en nadelen. Belangrijk is dus om u goed te laten informeren door specialisten (zonder verkooppraatjes is uiteraard het beste) om zo tot een goed eindresultaat te komen. Bekijk ook de pagina Zonneboiler Installatie. Hier kunt u kijken of u kosten kunt besparen door het zelf aanleggen van de zonneboiler. Het is in ieder geval makkelijker dan de zin u zult doen denken. Als u een zonneboiler gaat plaatsen moet u opletten dat u een hiervoor een vergunning moet aanvragen!