Zonneboiler Installatie

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Het zelf installeren van een zonneboiler klinkt als een klus waar u heel veel technische kennis voor nodig hebt. In de praktijk valt dit echter zeer mee! Waarom valt dit mee? U heeft als meer klussen uitgevoerd die zoveel op de installatie van een zonneboiler lijken!

De meeste zonneboilers worden geleverd met een duidelijke (Nederlandstalige) handleiding. Dit is niet zo’n handleiding als elke monteur meekrijgt en is dus aangepast voor iemand die voor het eerst de zonneboiler gaat installeren.

Vergelijkbare installaties als die van de zonneboiler zijn:

  • Een dakvenster met gootstukken kan installeren.
  • Zelf met knelkoppelingen een waterleiding met een kraan.

Uiteraard is het werken iets anders dan de voorbeelden. Tevens moet u bij het plaatsen van de zonnecollectoren op het dak met minimaal 2 personen zijn en moet u alle spullen hebben om veilig en verantwoordelijk te kunnen werken op het dak. Een advies hierbij is het huren van een steiger.

Elke zonnecollector is voorzien van aansluitslangen met een bepaalde diameter. U hoeft dus op uw dak geen ingewikkelde leidingen te leggen om alles naar behoren te laten werken. De aansluitslangen zijn aangesloten op koperen buizen welke vervolgens weer naar de besturingskast gaan. In deze kast bevinden zich de besturing, de pomp en het leegloopvaatje. Vanaf de besturingskast gaan de leidingen naar de boiler en zo ontstaat er een kring. Zoals u kunt lezen hoeft u deze geen ingewikkelde buizenconstructies te bouwen om de zonneboiler te laten werken.

U moet niet vergeten de buizen goed te isoleren. Immers bent u anders door het transport van dak naar besturingskast, van besturingskast naar boiler en zo door al uw gewonnen warmte alweer verloren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom raden wij u aan om goed de buizen te isoleren.
Na het aanleggen van de buizen moet u zorgen dat de leidingen gevuld zijn en u kunt beginnen met geld besparen.