Nadelen zonneboiler

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Een zonneboiler heeft vele voordelen maar helaas ook nadelen. Wij gaan in dit bericht in op deze nadelen. Vergeet bij het lezen van dit bericht niet dat de zonneboiler genoeg voordelen heeft. Bij de introductie van de zonneboiler waren de meeste klachten. Dit is natuurlijk vaak zo als je een splinternieuw product op de markt brengt. De meeste voorvallen waren koude douches en vele lekkages in leidingen en de zonneboiler. Deze problemen werden al snel opgelost. Tevens is een groot nadeel van de zonneboiler (de naam zegt het eigenlijk al) dat je in de winter aardig nog wat bij moet stoken. Je hebt dan niet genoeg warmte en zonlicht om de temperatuur te halen die in de zomer wel haalbaar is. Gelukkig is het financieel enorm aantrekkelijk om een zonneboiler te nemen. Dit omdat de subsidie van Nederland zeer aantrekkelijk is.

Nog een nadeel van de zonneboiler is dat hij het uiterlijk van uw huis belemmerd. De boiler is nogal zichtbaar op het dak en daarom voor veel mensen niet aantrekkelijk. Dit haalt de waarde van uw huis toch wel wat omlaag indien u het niet netjes verwerkt op het dak. Vraag naar een specialist die wellicht voor u een bijpassende oplossing heeft.

Een groot nadeel nog voor veel mensen is de inkoopsprijs van de zonneboiler. Deze ligt (naar schatting) tussen de 2.000 en 3.400 euro. U dient voordat u een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen navraag te doen bij uw gemeente wat de subsidie is voor de zonneboiler. Kijk samen vervolgens met de specialist of het verstandig is om alles te installeren. Zo voorkomt u problemen zoals eventuele verlaging van de waarde van u huis door de zonneboiler die op uw dak wordt geplaatst.

Nog een nadeel is dat de zonneboiler functioneert als opslag. Deze vergen echter meer stroom dan doorstroomsystemen. Zoals we dus zeggen is het een opslag. Een opslag raakt ook op en dit geldt ook voor de zonneboiler. Als deze dus op is duurt het even voordat deze weer vol zit met warm water.