Zonne Chemisch

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte

Zonne chemische processen gebruiken zonne-energie om chemische reacties te verkrijgen. Deze processen compenseren energie die anders zou komen uit een alternatieve bron en zetten zonne-energie om naar een vervoerbare thermochemischen opslagbare energiebron. De veroorzaakte chemische reacties kunnen opgedeeld worden in thermochemisch en fotochemisch.

De waterstof productietechnologieën zijn een veel betekenend gebied van het zonnechemisch onderzoek sinds de jaren 1970. Naast elektrolyse die door fotovoltaïsche of fotochemische cellen aangedreven wordt, zijn verscheidene thermochemisch processen ook onderzocht. Eén dergelijke route gebruikt concentrators om water in zuurstof en waterstof te verdelen bij hoge temperaturen (2300-2600°C). Een andere benadering gebruikt de hitte van de zonne concentrators om de stoomhervorming van aardgas daardoor neemt de waterstofopbrengst toe vergeleken met de conventionele methoden. Thermochemische cyclussen die door de decompositie en de regeneratie van reactanten worden gekenmerkt stellen een andere weg voor waterstofproductie voor. Het Solzinc proces onder ontwikkeling bij het Weizmann instituut gebruik een 1 MW zonneoven om zinkoxide te ontbinden bij temperaturen boven de 1200°C. Deze aanvankelijke reactie produceert zuiver zink dat later met water wordt gereageerd om waterstof te produceren.

Sandia’s Zonneschijn naar Benzine technologie gebruikt de hoger temperaturen door zonlicht te concentreren samen met een zirconiumdioxide/frietkatalysator om het atmosferische koolstofdioxide te splitsen naar zuurstof en koolstofmonoxide. Koolstofmonoxide kan gebruikt worden om een synthetische conventionele brandstof zoals methanol, benzin en kerosine te maken.

Een fotogalvanisch apparaat is een type van batterij waarin de celoplossing energierijke chemische opsplitsingen maakt wanneer verlicht wordt. Deze energie rijke opsplitsingen kunnen potentieel worden opgeslagen en later worden gereageerd met de elektroden om een elektrisch potentiaal op te wekken. De ijzer-thionine chemische cel is een voorbeeld van deze technologie. De fotoelelectrichemische cellen bestaan uit een halfgeleider die in een elektrolyt worden ondergedompeld. Wanneer de halfgeleider wordt verlicht ontwikkeld een elektrisch potentiaal zich. Er zijn twee types van fotoelechtichemische cellen: fotocellen die licht in elektriciteit omzetten en fotochemische cellen die gebruikslicht omzetten om chemische reacties zoals elektrolyse te ontwikkelen.