Google en Microsoft bouwen een slim elektriciteitsnet

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ZONNEPANELEN offerte


Als u denkt dat de twee technologiereuzen Google en Microsoft enkel concurreren op het gebied van cloud-gebaseerde aplicaties en new-age zoekmachines zal u verbaasd zijn dat ze vooruitgang maken in het twee-wegs elektriciteitsnet dat niet alleen elektriciteit naar uw huis brengt maar ze zullen ook helpen om uw verbruik te optimaliseren en dus geld besparen.

Het probleem met de huidige elektriciteitdistributie is dat het een soort eenrichting verkeer is. Wanneer de stroom constant verzonden wordt naar uw huis wordt er niets verzonden van uw huis naar de elektriciteitscentrales. Willen de elektriciteitscentrales stroom van de huizen ? Neen, maar ze kunnen zeker gebruik maken van de trends en zo stroom beschikbaar maken wanneer het nodig is. Het is praktisch onmogelijk om geïnformeerde keuzes te maken wanneer u niet over de juiste informatie beschikt. Google’s PowerMeter en Microsoft’s Hohm streven daar precies naar. Zij zullen u de informatie geven die u helpt om uw energieverbruik te optimaliseren.

Bijvoorbeeld, weet u hoeveel energie u exact verbruikt tijdens de was van één dag, of wanneer u uw favoriete soap kijkt ? Hoeveel geld kan u uitsparen door uw isolatie te verbeteren en de oude koelkast te vervangen of door te stoppen met naar een tv-programma te kijken dat u niet leuk vindt ? Welke hoeveelheid energie is er verbruikt wanneer u bij vergissing een lamp vergeet uit te schakelen of een ventilator ? Nu kan u minuut tot minuut metingen doen. Het is heel moeilijk om te weten welke gewoontes veel energie verspillen zodat u ze kan inkorten.

Uw energieleverancier heeft geen manier om erachter te komen wanneer u meer energie verbruikt. Als een storm ervoor zorgt dat u geen elektriciteit meer heeft zal uw elektriciteitsleverancier er nooit kunnen achter komen tenzij u hen belt.
Met behulp van Google’s PowerMeter zal uw apparatuur in staat zijn om te beslissen wanneer meer stroom te verbruiken en wanneer minder te gebruiken. Eens het net geplaatst is kan u door gebruik te maken van iGoogle in staat zijn om uw energieverbruik te controleren van minuut tot minuut, voor individuele apparaten. Op uw Google homepage zal u een traceerder kunnen plaatsen op de manier dat u daar een andere gadget plaatst. De energiemeter is gemaakt om een real-time weergave van het elektriciteitsverbruik van de apparaten te tonen.

Mag niet worden verwaarloosd, Microsoft’s Hohm gebruikt een geavanceerde analytics licentie van het Lawrence Berkeley Laboratory en het Amerikaanse ministerie van energie om consumenten een persoonlijke aanbevelingen te geven om energie te sparen. De online applicatie helpt consumenten om hun elektriciteitsfactuur te verlagen en ook om hun impact op het milieu te verkleinen.