Warmte isolatie

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ISOLATIE offerte

Waarom isolatie ?

Isolatie is een belangrijke factor in de verwarming prijzen van uw huis. Indien uw huis goed geïsoleerd is zal u daar heel uw dubbel glasleven de voordelen van proeven namelijk in de winter zal u minder moeten verwarmen om uw huis te verwarmen en in de zomer zal uw huis heerlijk koel blijven . Tegenwoordig is het ook zo dat u vele subsidies krijgt voor het isoleren van u dak of om uw huis zeer goed te isoleren want dit is beter veer het milieu want hoe minder we moeten verwarmen hoe minder CO² er in het omgeving vrij komt.

Gemiddeld is het zo dat in slecht geïsoleerde huizen er maar liefst 35% van de warmte verloren gaat, dit is een zeer hoog getal , zeker nu de prijzen voor elektriciteit en dergelijke steeds blijven stijgen en ook zullen blijven stijgen , daarom is het nodig om op elk vlak zoveel mogelijk energie te kunnen sparen.

Warmte isolatie

Warmte isolatie of ook wel thermische isolatie genaamd is de isolatie die er voor zorgt dat uw huis , bedrijf of dergelijke zo weinig mogelijk warmte verliest of het kan ook zijn dat u juist de warmste wilt buiten houden bv. Als u in een warm land woont. De materialen die gebruikt worden hebben een eigenschap die weinig warmte afgeven aan de omgeving.

Uw huis kan op verschillende manieren kou of warmte opnemen dit kan via de vloer/grond ,via de muren (gevel) en het dak. Op deze plekken moet uw huis dan ook zo goed mogelijk geïsoleerd zijn.

Wat kunt u doen tegen warmteverlies via de gevel ?

Bij warmteverlies via de gevel kan u spouwmuurisolatie gebruiken dit is een dubbele muur waartussen een dunne laag stilstaande lucht staat die de spouw wordt genoemd. De ruimte tussen deze 2 muren wordt opgevuld met een hoogwaardige soort van isolatie .
Voordelen

  • Minder warmte verlies
  • Vermindering van de energiefactuur
  • Uw investering al na 3 a 5 jaar terugverdient
  • U moet minder verwarmen om een bepaalde temperatuur te halen