Isolatie

Direct in contact komen met installateurs? Klik hier voor een Vrijblijvende ISOLATIE offerte

In een woning is niets zo belangrijk als isolatie. Wanneer een huis slecht geïsoleerd werd, zal u veel onnodige energie verbruiken. U kan uw woning isoleren op verschillende manieren. De voornaamste zijn: dakisolatie, muurisolatie, isolerende beglazing en vloerisolatie. Het ligt voor de hand dat u meer zal besparen indien u meerdere vormen van isolatie op uw woning toepast. Er bestaan verschillende soorten isolatie. Uw keuze zal worden bepaald door enkele factoren: dakopbouw, vochtbestendigheid, isolatiewaarden, drukvastheid, enz. De verschillende soorten zijn: synthetisch isolatiemateriaal, materiaal van minerale oorsprong, materiaal van plantaardige oorsprong en een soort dat gemaakt werd op basis van de 3 bovenstaande.

Bij het plaatsen van isolatie, worden enkele premies toegekend. Deze zorgen ervoor dat u uw investering sneller zal terugverdienen. De meeste premies doe door de overheid worden toegekend, gaan naar het plaatsen van dakisolatie. Dit is dan ook de belangrijkste vorm van isolatie. Dankzij deze premie kan u een belastingsvermindering van 40% van het geïnvesteerde bedrag krijgen. Deze premie geldt niet enkel voor nieuwbouw, maar ook voor het renoveren van uw woning. Een voorwaarde voor deze premie is dat de werken moeten worden uitgevoerd door een erkende aannemer. Hieronder kan u nog eens de voordelen vinden.

Wanneer uw woning goed geïsoleerd is, zal u minder energie verbruiken. Uw wanden en vloeren zullen minder koud aanvoeren en vocht en tocht dringen minder makkelijk binnen. Hierdoor zal u minder moeten verwarmen en dat zal u ook merken op uw energierekening. Hierbij sluit aan dat minder energie verbruiken, veel beter is voor het milieu.

Wanneer u gaat bouwen of verbouwen zou u dus best denken aan het plaatsen van isolatie. Het plaatsen van isolatie kan u makkelijk zelf, maar het is verstandiger om dit door vakmannen te laten doen. Zij kennen alle valstrikken en zullen uw woning dus perfect kunnen isoleren.